Direktlänk till inlägg 20 oktober 2010
Today I made Erişte Corbasi, its one of my favorite turkish soups. Its made out of lentil and a special makarna (pasta), but could probably work with usual pasta.
Erişte Corbasi
1 glas lentil
3-4 hands with makarna (pasta)
1 chicken extract cube
1-2 tbsp tomato paste
1 tbsp pepper paste
salt
oil (not olive oil)
25 g butter
1 tsp dry mint
1 tsp dry red pepper
Do like this:
Boil the lentil until it starts geting soft, put in the extract cube, tomato paste, pepper paste and salt. After you add the makarna.
When makarna and lentil are soft you melt butter and put in little oil. When the butter starts to bubble you add mint and red pepper into and then pore it in the soup. You decide yourself how much butter and spices you want, for more healty just less butter and more oil.
Afiyet Olsun!! Bon Appetit!! Smaklig måltid!!
Gud imorgon är sista dagen innan helg och gud så skönt de skall bli. De blir en helg med massa städande och solande. Allt skall fixas innan vi flyttar på onsdag! Så nästa vecka blir tuff för när vi har flyttat skall de tapetseras, möbleras och städas...
Sitter på balkongen i solstolen med blå händer. För på förmiddagen var vi i skogen och plockade blåbär. Första gången för Gökhan men han var ändå snabbare än mig på att plocka. Letade efter svamp också men de var inte lika lyckat....
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | |||||||
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | |||
11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | |||
18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | |||
25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | |||
|